در کلیه عملیات ساختمانی که در آنها احتمال وارد آمدن جراحاتی به افراد در اثر سقوط فرد یا سقوط وسایل و تجهیزات و مصالح وجود دارد، باید از کلاه ایمنی با رعایت موارد زیر و ویژگیهای مندرج در استانداردهای شماره ۱۳۷۰ و ۱۳۸۱ ایران استفاده شود.
پوسته کلاه باید از مواد سخت و با دوام ساخته شده، تمام لبههای آن گرد و پرادخت شده باشد، پوسته کلاه باید بطور محکم به کلاف یراقی که روی سر مصرف کننده جای میگیرد، متصل شود و فاصله آزاد بین کلاف یراق و پوسته نباید از ۱۹ میلیمتر کمتر باشد.
مهمترین بخشهای کلاههای ایمنی: نوار نگهدارنده، نوار عرق گیر، ضربه گیر، نوار تنظیم سر بند چانه. نوارهای نگهدارنده که در فاصله بین قشر خارجی به پوسته کلاه و سر کاربر قرار دارد وظیفه جذب ضربات وارده به سر را داشته و همانند یک بالشتک، رسیدن بخش عمده ضربه وارده به سر جلوگیری میکند.
کلاه ایمنی از مهمترین لوازم ایمنی انفرادی است که عدم استفاده از آن میتواند خطرات جانی جبران ناپذیری را به وجود آورد. استفاده از آن در حین کار علاوه بر اینکه از وارد شدن ضربههای مکانیکی به ناحیه سر جلوگیری کند بلکه قادر است سر را در مقابل برخورد با ولتاژهای متفاوت حفاظت نماید.
با توجه به ماهیت کارها نوع کلاههای ایمنی مورد استفاده نیز متفاوت است. به عنوان مثال کلاه ایمنی کارهای ساختمانی از نوع فلز سبک که قادر به جذب انرژی مکانیکی وارده باشد و در کارهای الکتریکی از جنسی که در مقابل برق عایق باشد ساخته میشود.
نکتهای که ذکر آن در اینجا ضروری است این است که کلاههای ایمنی جزء وسایل حفاظت فردی محسوب شده و بنابر این لازم است در استفاده از کلاههای ایمنی مشترک محتاط بود زیرا علاوه بر اینکه کلاههای ایمنی افراد با توجه به ماهیت کارشان متفاوت با هم است، این امر ممکن است باعث انتقال بیماریهای پوستی نیز گردد.
جهت انتخاب انواع کلاه ایمنی در رنگ های مختلف – از جمله: کلاه ایمنی JSP انگلیس درمدلهای مختلف دارای استاندارد اروپا و آمریکا و EN 397 با بیشترین فضا در جلوی کلاه جهت آرم و کلاه مقنعه ای جوشکاری همچنین مناسب برای حفاظت سر و گردن و شانه در رنگ کاری- با مشاوران گروه تخصصی مدرسه آزما تماس بگیرید.